Varför ska man anlita en auktoriserad bilverkstad?

I samarbete med Mechanum

När det är dags att lämna in bilen för service eller reparation om den har gått sönder så är det ofta man göra några snabba sökningar på internet och snabbt hittar telefonnummer till den närmaste bilverkstaden eller en verkstad som verkar vara lite billigare, man vill helt enkelt inte lägga ned mer pengar än nödvändigt för den service som behövs vilket är fullt rimligt.

Många bilägare kan även tänka sig att utföra jobbet själva vilket man kan klara av om man har lite tidigare erfarenhet av att mecka med bilar, men det beror på vad som ska utföras och det inte är att rekommendera i alla lägen.

Vilka skäl är det som talar emot att utföra reparationen eller servicen själv? Framförallt är det viktigt att veta vad du ger dig in på så att du inte förvärrar problemet. Gäller det en nyare bil är tekniken väldigt mer avancerad än vad den var för bara 10 år sedan. Det man ska vara väldigt uppmärksam på när det handlar om nyare bilar är att man inte börjar reparera saker då saker oftast då täcks av garantier eller eventuellt bilförsäkringen beroende på orsak och vilken försäkringsskydd du har. Dessutom har du en servicebok som ska stämplas och skrivas under av auktoriserad reparatör för att få en korrekt och bra servicehistorik. Av samma skäl ska du inte heller lämna bilen till en liten bilverkstad som inte är auktoriserad.

Genom att vända sig till en bilverkstad som har blivit speciellt rekommenderad av bilmärket själva genom auktorisation säkerställer du att din bil blir servad av bilmekaniker som är utbildade på just din bilmodell. En bilverkstad som verkligen håller måttet och uppfyller kraven för att utföra t ex Audi service och service på bilmärken som BMW, Ford, Volvo, Saab, Skoda, Open och Mercedes är Mechanum i Göteborg och Malmö.

Mechanum bilverkstad har personal som särskilt utbildats på dessa bilmärken och utför service och reparation med enbart bildelar som är original samt använder specialverktyg och garanterar riktiga kvalitetsjobb. Som kund blir du väl mottagen och omhändertagen av personalen, och får mer än gärna stanna kvar på en kopp kaffe i loungen under tiden bilen servas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *