Cross försäkring

Motocross och enduro brukar vanligtvis inte vara registrerade som fordon att framföras på väg, därför kan således inte sedvanliga mcförsäkringar användas. Självklart vill man ändå inte åka oförsäkrat eftersom olyckor händer ganska lätt inom motocross.

>> Skicka en förfrågan och hitta den billigaste försäkringen

Det man ska göra är att prata med sitt försäkringsbolag och säga att man vill försäkra ett oregistrerat tävlingsfordon. Alternativt kan man borde det också gå med en garageförsäkring men det låter vi vara osagt.

Vissa försäkringsbolag erbjuder en särskild crossförsäkring som gäller för stöld, brand- och transportskador. Dessa crossförsäkringar innehåller även en trafikförsäkring som bara täcker motparten vid en olycka om man tex kör på någon i trafiken. Skadorna för dig egen cross får du själv stå för.

Det kan absolut vara en idé och även lönsamt att kolla runt och jämföra försäkringar för motocross. Insplanet erbjuder just detta, kontakta dem för att hitta den bästa crossförsäkringen. De jämför alla försäkringsbolag och hittar den bästa försäkringen för din cross.
[ad#insplanet2]

5 reaktioner till “Cross försäkring”

 1. Hej jag har köpt en Husqarna 250 -95 Som det inte finns några papper på¨. Hur gör jag för att köra lagligt på bana och träning , är 60år och nybörjare. var försäkra. MVH Henry

  1. Hej Henry, kul att du skaffat en cross!
   Jag skulle råda dig att kontakta försäkringsbolaget så talar de om för dig vad som gäller.
   Kolla med insplanet, de har koll på de flesta försäkringsbolagen!
   Lycka till
   Mvh Benny

 2. hej jag har köpt cross och undrar om man måste låsa fast den i golvet lr nått för att försäkringen ska gälla och om man måste räcker det att gjuta i nån järn stång i plattan??

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *