Nischade butiker ofta bäst för bildelar – men gäller det även digitalt?

Utanför den digitala världen är det ofta bäst att gå till en riktigt nischad butik när man vill ha något anpassat och som är av hög kvalitet. Till exempel är det bättre att köpa musikinstrument i en musikaffär, snarare än att gå till Clas Ohlsson som råkar ha en del musikprylar i sitt utbud. Den service man får och den kvalitet man kan förvänta sig på produkten är helt enkelt oftast högre vid sådana tillfällen.

Med internet och de automatiseringar som datorer kan göra är det dock enklare för en butik att tillhandahålla högklassig information om många olika typer av produkter. Det är helt enkelt lättare för en e-butik att anlita en skribent som kan något om området, snarare än för en fysisk butik att anställa flera med expertkompetens inom olika områden. Det ställs knappast lika högra krav på service hos en e-butik som det gör i en fysisk butik, varför det möjligen är lättare för e-butiker att åtnjuta ett högre förtroende på många olika produktområden.

Visar sig även på sidorna

Givetvis har en nischad butik anpassat sin hemsida i högre grad till en viss produkt än andra. Men hur stor roll spelar det egentligen? Olika åsikter råder naturligtvis, men skillnaderna märks ganska tydligt. Säg att du ska köpa någonting till din bil, till exempel däck. Går du då in på Pricerunner hittar du en stor och bred sida som har gjort däckköp väldigt enkelt. Här kan du helt enkelt skriva in ditt registreringsnummer och få förslag på däck du kan köpa.

Men kanske vet du mer själv vad du är ute efter? I sådana fall kanske du besöker en mer nischad sajt, till exempel Giga Däck. Här kan du snabbt välja däcktyp, däckstorlekar, priskategorier och hastighetsindex. På Pricerunners sida är det främst priskategorin som är lätt att sortera efter.

Samtidigt går det inte att förneka att funktionen med att endast skriva in sitt registreringsnummer, och därefter få förslag på en rad olika däck att köpa, är mycket effektiv. Bäst passar det kanske den som inte är intresserade av bildelar överlag. Känner man till på rak arm vilket hastighetsindex och vilken däckstorlek man vill ha, får man troligtvis ut mer av att besöka en mer nischad butik så som Giga Däck.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *